Til Greyhound løb på Kallerupbanen ved Fløng

 Kallerupbanen ved Fløng den 27. august 2016.

Fart og intensitet prægede en herlig eftermiddag .

[espro-slider id=1019]

 

Klik for at se flere billeder af de hurtige hunde fra Kallerupbanen.
Kallerupbanen 2016-9
Kallerupbanen ved Fløng 27. august 2016
Kallerupbanen 2016-4
Kallerupbanen ved Fløng 27. august 2016
Kallerupbanen 2016-5
Kallerupbanen ved Fløng 27. august 2016

 

Se videoen: Grayhound

 

Tekst og inspiration til nedenfor stående tekst er hentet fra Myndeklubbens hjemmeside under RACEBESKRIVELSE (skrevet af Lotte Evers). og fra Hjemmesiden ”Dogs universe – wee love dogs”.
Greyhounds tilhører myndegruppen, som primært består af hunde, der anvender deres syn til jagtarbejdet.
Den moderne Greyhound er opdelt i to typer – en “klassisk” udstillingsmodel og en “løbs” Greyhound. Forskellen ligger primært i kropsbygningen. “Løbs” Greyhounds er ofte lidt mindre og mere smidige end de “klassiske”, da man her har fokuseret på hurtighed/fart mere end udseende. De “klassiske” Greyhounds er lidt større, med fokus på udseende/eksteriør, dog stadig med hundens oprindelige arbejdsbaggrund for øje. Der er tydelig variation mellem hanhund og tæver, hvor hanner bliver 71-76 cm mens tæver bliver 68-71 cm. Vægt er i proportion med højde og muskelmasse. Alle farver er tilladt lige fra hvid, fawn (rød), sort, brun, blå (grå), broget (hvid med pletter) samt brindlet (stribet). Normalt lever de fleste greyhounds et langt sundt liv og bliver ofte 10-12 år.
Ofte forbinder man Greyhounden med England, hvilket også er racens officielle hjemland. Racen kom til landet, da romerne i starten af vores tidsregning kom til England. Her introducerede de Englænderne for en sport, som kun aristokraterne havde lov til at afholde. Det gik ud på at lade hunde (mynder) jage harer – ikke for at skaffe sig mad, men mere som en slags sport, hvor man yndede at opleve hunde forfølge deres bytte. Det var forgængeren til vor tids hundevæddeløb.
Harer var der mange af, men en Greyhound var ikke allemandseje. Denne hundetype var af høj værdi i mange kulturer og i England var racen i lange tider kun forbehold adelen. For eksempel fik man dødsstraf for at slå en Greyhound ihjel i England i 900 tallet. Nu om dage skal man hverken være adelig eller have fine fornemmelser for at eje en greyhound. Lidt humoristisk sans og en blød sofa er i princippet nok.
Greyhound er en hunderace, der primært blev fremavlet til jagt. Greyhound er mest kendt i dag som væddeløbshund, hvor dens strømlinede bygning og kraftfulde fysik tillader hunderacen at nå hastigheder op til 70 kilometer i timen. Hvilket gør Greyhound til den hurtigste hund i verden.
Mynder orienterer sig (som nævnt i starten) under jagten ved hjælp af synet, hvilket er forskelligt fra andre hundetyper, der primært bruger lugtesansen til at finde frem til byttet. Derfor reagerer en Greyhound prompte på synet af et flygtende byttedyr. Det er dette urgamle instinkt, som man udnytter til at få hunden til at give sig fuldt ud i hundevæddeløb (coursing), hvor hunden jager en kunstig hare på en skinne.
Er du interesseret i mere om Grayhund og løbsstævner, kan information hentes via nedenforstående link:
Kallerupbanen
Midtjysk Greyhound Stadion
Dansk Hunnevæddeløb
GREYHOUND RACING ODSHERRED
%d bloggers like this: