Teleconverteren

 -4
Nikon D500 + Nikkor 300 + TC1.4x

Hej Lundegruppe. 

Jeg havde troet jeg skulle i mosen med converteren i dag, men lyset var ikke så godt, som vejrudsigten lovede i går. Men så har jeg jo lidt tid til at ”kåserere” over teleconverteren, og de problemer vi har haft med den, og som vi talte noget om – samt mit tidligere indlæg herom.  Jeg skriver HAR HAFT, for jeg mener ikke, at jeg har det mere, bare jeg tager nogle forholdsregler omkring den til efterretning.

Amdi du skriver, at det blev noget bras du fik, da du var ude i torsdags. Nu skal du tænke på, at det var lysmæssigt et dårligt vejr, da du var ude at prøve din converter af. Og med en 2x converter beder man om problemer med uldne og uskarpe billeder, især når den anvendes under ugunstige lysforhold. Så det taget i betragtning, syntes jeg ikke helt ”bras” er dækkende, jeg mener bare ikke, at de er så gode, fordi omstændighederne var dårlige. Det får du utvivlsomt bedre, når lyset bliver bedre.

Teksten er for omfattende at bringe her i Facebook, så dem der har lyst til at læse lidt mere om emnet ”Teleconvertere”, kan følge dette link til min blok.

Jens kan måske også bruge det til inspiration i forbindelse med sine tanker omkring fødselsdagsønsker 🙂

Men jeg kan med det samme sige, at os med lavpris optikker (F4 og F5.6), nok må holde os til de ”små” tillægsgoder i form af 1.4x teleconvertere, og lade dem med F2.8 optikker komme hen mod det forjættede land over 1000 mm.

Læs mere om teleconverteren i linket nedenfor:

Teleconverteren v.2

Dem der ikke orker eller har lyst til at læse om tal, værdier og beregninger, kan bare springe direkte til tekstens slutning, hvor den ultimativ korte version en anført. De vil blive lige så vidende – men ikke “kloge”, som dem der læser hele smøren 🙂 

Billeder taget med Nikon 300 mm F4 + 1.4x teleconverter.

%d bloggers like this: